Foto: Sanne Juhler Hansen, skitse til udstilling.

BARNETS STEMME VEJLE 2020

Barnets stemme Vejle vil i hele 2020 sætte fokus på udsatte børns vilkår med kunstudstillinger og sociale aktiviteter. Der afholdes Kunstevents i det offentlige rum, Guidet bytur med Socialtalks og Artisttalks, Interaktiv udstilling på biblioteket, Offentlig møde og Pixibog med dokumentation og formidling af temaerne. Barnets stemme Vejle bliver i 2020 facilitator for væsentlige samtaler om følsomme emner. Med kunstens virkemidler kan vi formidle de svære budskaber på en måde, der rammer os og lader budskabet blive hos os.

Udstillinger og aktiviteter støttes af: NP Grafisk, Ebeltoft. - Bodil og Jørgen Munch Christensens Kulturfond. - Middelfart Sparekasse, Vejle. -  VAF – Fonden. - Billedkunstrådet Vejle Kommune. - Kulturpuljen, Vejle Kommune.

Se beskrivelsen af udstillinger og kunstevent nedenfor.

Helle Koch: Klemt i en tvedelt barndom.

KUNSTUDSTILLING "BARNDOMSRUM".

Kunstudstillingen ”Barndomsrum” i KUNSTHAL VEJLEs automat ved Banegårdspladsen i Vejle fra 15 august til 6 november 2020. Vi viser Billedkunstner Helle Kochs kunstinstallationer og Socialfaglig Konsulent Sanne Juhler Hansens ordbilleder. 

Helle vil, med udgangspunkt i barnet og temaet FANGET, skabe  små kunstinstallationer, der udspringer fra et personligt sted, hvor følelser er en vigtig medspiller. Sanne vil med sine ordbilleder fortælle om børns sociale resiliens 

Helle og Sanne vil med hver deres faglighed og erfaringer skabe en udstilling, hvor hvert værk taler for sig selv, taler med hinanden og taler med beskueren.

Hjørnebørn v/ Anna Sofie Bank Erbou

MÆLKEBØTTEBØRN " skal vi lege i morgen?"

05.10.20 til 31.10.20 Projekt MÆLKEBØTTEBØRN "skal vi lege i morgen?.

Kunstevent med Børnefigurer skabt af af Designer og formidler Anna Sofie Bank Erbou. Værkerne placeres rundt i byens rum. Der opstår en undren hos forbipasserende. Hvorfor står de børn der i byens hjørner og kroge?. Gemmer de sig fordi de er bange?. Leger de gemmeleg?. Vil de gerne ses og findes?. Er de fanget i hjørnet, eller er det en beskyttende helle?.

Ved barnet ses foto af Billedkunstner Lene Juhlers mælkebøtteinstallation som gennemgående symbol på, at vi sammen kan gøre en forskel og skabe mønsterbrydere der, hvor vi er. Interaktion mellem Beskuer og værk sker, når man sætter sin smartphone på QR Koden på kunstinstallationen. Man kan læse om børns sociale resiliens. 

Kunstinstallationerne vil ligeledes blive vist i udstillinger på biblioteket og i en tom butik. Som en del af projektet arrangeres guidede byture med Socialtalks og Artisttalk. 

UDSTILLING PÅ VEJLE BIBLIOTEK OKTOBER 2020

I forbindelse med kunsteventen MÆLKEBØTTEBØRN ”skal vi lege i morgen?” udstiller vi på Vejle Bibliotek, i deres udstillingsmodul i forhallen og en tom butik i forretningskvarteret fra 05.10 til 31.10.20.

På et Vejle bykort kan man følge kunstinstallationerne ude i byrummet med QR koder. 

Man står på biblioteket og bliver inspireret til at gå ud i byrummet, eller man står i byens rum og bliver inspireret til at gå på biblioteket. Byen og biblioteket bindes sammen af kunsten. 

Der vil være bøger om temaerne i projektet og oplysende materiale. Udstillingen følges op med et offentligt møde om SOCIAL RESILIENS. Der tages udgangspunkt i forskning og aktuelle temaer i en dialog mellem kunsten (Relationel æstetik) og det sociale (Resiliens).

Skitse: Papirklip Kjole, Anna Sofie Bank Erbou

KUNSTUDSTILLING "DEN 7. BRUD"

Kunstudstilling "Den 7. brud" d.12.11.20 til 31.12.20.

Billedkunstner Lene Juhler udstiller fra i  samarbejde med Designer og formidler Anna Sofie Bank Erbou kunstinstallationen ”Den 7. brud”.  Det sker på Udstillingsstedet BORGVOLD ”just passing by” ved parkeringspladsen på Dæmningen/ Gl. Havn. 

Bøjler med hvide papir "kjoler" fylder rummet med deres strålende renhed. Så fine, lette, skrøbelige og dog stærke. Brudekjolernes pynt med flæser, roser og blonder symboliserer uskylden, der bliver brudt og aldrig vender tilbage. Hvert 7 sekund bliver et barn under 15 år gift verden over. Vi vil med Den 7. Brud sætte fokus på FN’s verdensmål nr. 5 - lige vilkår og lige muligheder for drenge og piger over hele verden – som med delmål 5.3 siger, at alle lande skal have afskaffet børneægteskaber helt inden 2030.

Maleri, Lene Juhler

MØDET I KUNSTENS RUM

Oktober - November 2020  ”Mødet i kunstens rum”.

Sanne Juhler Hansen inviterer forskellige grupper til Dialog møder på kunstnerens værksted.

Sanne vil facilitere samtaler mellem familier, støtteorganisationer, fagpersoner, myndighedsudøvere og politikere om, hvordan vi kan skabe støttende fællesskaber i vores kommune.

Udsatte børn har et særligt behov for, at vi sammen styrker lokalsamfundets resiliens.